2019-07-04

Jackson Galaxy & Kate Benjamin – Cicásítás

Jackson Galaxy & Kate Benjamin – Cicásítás megjelent a Jaffa Kiadó gondozásában, a macskatartás témakörében könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló
FÜLSZÖVEG: Minden macskaszerető ember tudja, mekkora kihívás berendezni a lakásunkat, ha stílusos és praktikus otthont szeretnénk kis kedvencünknek és saját magunknak. A Cicásításban JACKSON GALAXY, az Animal Planet Pokoli macskák című sikersorozatának sztárja végigvezeti az olvasót a vonzó és macskáink számára is optimális laktér kialakításának lépésein. Ne tudd le a dolgot azzal, hogy beszerzel egy csúnya cicafát vagy ágyat a legközelebbi kisállat kereskedésben! Fogadd meg a szerzők tanácsait, és a könyv színes ábráinak segítségével varázsolj barátságos és ízléses lakhelyet kedvencednek (és magadnak)!


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 299
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 518 g
ISBN: 9786155492587
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2015
Illusztráció: SZÍNES FOTÓK
Fordító: Kőszeghy Anna

SZERINTEM: A kezdő macskatartók kisokosa ez a könyv, hiszen a legalapvetőbb apróságoktól kezdve vezeti végig az olvasót, hogy hogyan érdemes a cicákkal bánni, és ez nemcsak a bútorokra és a kellékekre terjed ki.

Ugyan nem kezdő, hanem újrakezdő cicatartó vagyok, ám mégis minden információ érdekel, ami a macskákkal kapcsolatos, hogy a két kis törpémnek – Borisznak és Kátyának – a legjobbat tudjam nyújtani. Pont azért viszont, mert nem most találkoztam cicákkal az otthonomban először, annyira sok újdonságot nem tudott mondani, de ismétlés a tudás anyja – ahogy a volt tanáraim mindig mondták –, ezért pedig ártani egyáltalán nem ártott.


Talán a legjobban az tetszett a könyvben, amikor a macskák viselkedését ábrázolták illusztrációkkal. Ez tényleg a legalapvetőbb (fül- test- és faroktartás), amit mindenkinek tudnia kell, akár macskatulajdonos, akár macskarajongó, cicák nélkül.

A könyv kiemelten foglalkozik a környezettel, melybe nemcsak az olyan alapvető dolgok, mint alomtálca és kaparófa tartoznak, hanem a játékok, illetve Galaxy nagy kedvence, a cicasztráda. Utóbbi nekem kicsit soknak hatott, hiszen például egy albérletben nem mindig megoldható, hogy a falakat fúrja az ember. Ezt leszámítva pedig azoknak ajánlanám inkább a kötetet, akiknek tényleg semmi fogalmuk sincs a macskatartásról, vagy hogy ezek a négylábúak mit és hogyan szeretnek.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése