2019-07-21

Krysten Ritter – Tábortűz

Krysten Ritter – Tábortűz könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló
FÜLSZÖVEG: Abby Williams, a környezetvédelmi jogász a szülővárosában üzemelő Optimal nevű cég mocskos ügyei­nek próbál utána­járni. Gyanús megbetegedések, fejlődési rendellenességgel született gyerekek, a termés és az állatállomány csökkenése mind-mind arra utaló jelek, hogy a kisváros határában létesített víztározó minőségével súlyos bajok vannak...

Miközben Abbynek meg kell küzdeni a városka Optimal által így vagy úgy megvásárolt vezetőivel, saját múltjának sötét árnyaival is szembe kell néznie. Gimnazista éveinek egyszerre gyűlölt és rajongásig szeretett barátnője, az extravaganciájáról híres Kaycee eltűnése nem hagyja nyugodni. A múltból előtűnő egykori félelmei és megaláztatásai már-már tébolyult összeesküvés-elméletek örvényébe taszítják Abbyt, és az utolsó pillanatig kétséges marad, hogy sikerül-e megőriznie a józan eszét. INFORMÁCIÓ:
Kiadó: ALEXANDRA KÖNYVESHÁZ KFT. 
Oldalak száma: 304
Borító: KARTONÁLT
Súly: 358 g
ISBN: 9789634471462
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018 
Fordító:Bakonyi Berta

SZERINTEM: Krysten Rittert kedvelem, mint színésznő, ezért is voltam nagyon kíváncsi, hogy vajon íróként mit alkot. Határozottan van tehetsége, már csak ezért is örülök, hogy elolvastam a Tábortüzet.

Az elején leszögezném, hogy végig olyan érzésem volt, mint amikor az Éles tárgyakat olvastam, hasonlóan épül fel mindkét kötet: a főszereplő visszatér a kisvárosba, ahol a sötét múltját hagyta, a múltbéli démonokkal pedig szembe kell néznie amellett, ami miatt visszatért.

Abby Williams az Optimal nevű cég miatt tér vissza, akik szennyezik a vizet, ezzel pedig súlyos egészségkárosodást okozva a növény- és állatvilág mellett az embereknek is, viszont van az a pénz...tartja a mondás, a Tábortűzben pedig tökéletesen kirajzolódik, hogy mit is jelent ez. A múlt démonai pedig Kaycee képében jelennek meg, aki egy elég ellentmondásos karakter, viszont Abby tudni akarja, hogy mi történt vele, az utolsó oldalakra pedig kiütközik, hogy semmi sem az, aminek elsőre látszik.Mint írtam, az Éles tárgyakhoz tudnám hasonlítani, nem csak a cselekmény, de a történetvezetés miatt is: érzi az olvasó, hogy a feszültség ki fog robbanni, addig viszont csak falja a lapokat, hogy hátha most történik meg. Személy szerint szeretem az ilyen típusú regényeket – főleg a titkokat örző kisvárosokkal –, Ritter pedig tökéletesen hozta azt a szintet, amit vártam a történettől. A krimi szál abszolút rendben van, mellette pedig üde színfolt a környezetvédelmi kapcsolat, ami valljuk be, nem túl divatos ezen a téren.

A regényben a hangulata tetszett a leginkább, a visszatérő motívumok, illetve a konfliktus megoldása. A cselekményt azért sem ecsetelem, mert erősen spoileres lehetne, azt pedig igyekszem kerülni a bejegyzésekben.

A Tábortűz tökéletes kikapcsolódást kínál a krimit kedvelőknek, tetszett a történet és a megoldás is. A színésznő rajongóinak pedig extra csemege lehet ez a könyv, hiszen Krysten Ritter bizonyítja, hogy a színészeten túl az irodalomban is otthonosan mozog. Ajánlom a krimi- és Ritter rajongóknak.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése