2019-09-27

Alice Robb – Miért ​álmodunk? [A tudatos álmodás sorsformáló módszere]

Alice Robb – Miért ​álmodunk? [A tudatos álmodás sorsformáló módszere] megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja
FÜLSZÖVEG: Miért álmodunk?
Hogyan működnek az álmok?
Miként tudjuk javunkra fordítani álmainkat?

Életünk egyharmadát alvással és álmodással töltjük. Az álmok létfontosságúak fizikai, illetve lelki egészségünk szempontjából. Az Oxfordi Egyetemen végzett és tudományos újságíróként dolgozó Alice Robb Peruban találkozott először a tudatos álmodás technikájával, és ez a tapasztalat akkora hatással volt rá, hogy elhatározta, alaposan tanulmányozza az álmok világát.

A tudatos álmodás során tisztában vagyunk azzal, hogy álmodunk, és képesek vagyunk befolyásolni az álom folyamatát. A tudatos álmodás ezáltal fejleszti az önismeretet, elősegítheti a traumák feldolgozását, megkönnyítheti a tanulást, és segíthet kreatív és alkotó énünk kibontakozásában.

A Miért álmodunk? című könyv egyrészt bemutatja az álomkutatás legújabb elméleteit, másrészt pedig olyan gyakorlati tanácsokat ad, melyeket követve mi magunk is megtapasztalhatjuk a tudatos álmodás jótékony hatásait.INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 296
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 382 g
ISBN: 9789634331872
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Fordító: Dövényi Ibolya

SZERINTEM: Magamat ismerve vicces is lehetne, hogy pont én olvasok a tudatos álmodásról, aki az esetek nagy részében nem is emlékszik a nem tudatos álmaira, de az az igazság, hogy kíváncsi voltam nagyon a témára.

A Miért álmodunk? nem csak a tudatos álmodásról szól, hanem úgy általánosságban az álmokról, illetve arról, hogy mennyire gyerekcipőben jár még ez a kutatási terület, amin nagyon meglepődtem. A tudatos álmodás csak egy mondhatni kis részét adja a kötetnek – a nagyobb rész egy olyan átfogó tudás, aminek szerintem sokan nem vagyunk birtokában.Kérdezték Instán, hogy milyen a könyv, olvasmányos, vagy inkább tudományos? Nos, mindkettő, mert helyet kaptak benne a száraz tények – tényleg néha kissé szárazan –, ugyanakkor a szerző sztorizgat is, ami viszont igencsak olvasmányos. Ugyan ilyen olvasmányos részek a korábbi kutatások, illetve a Freud-dal való hasonlóságok leírásai is, összehasonlítások, hogy mennyire sokat változtak a tények.

A kedvenc részem egyébként az volt, amikor az álmok gyógyító szerepéről volt szó – igen, ilyen is van –, legyen az az adott nap egyik felkavaró eseményének újrajátszása, vagy akár a gyászoló álmai. No és ha már a tudatos álmodás a központi téma, akkor azon is meglepődtem, hogy a szerző szerint mennyire egyszerűen elő lehet ezeket hívni.

Összességében érdekes könyv, amiből noha az álmok jelentését nem tudjuk meg, viszont azt – és sok más dolgot is – igen, hogy miért álmodunk, és ennek milyen fizikai tünetei vannak minden éjjel.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése