2019-10-30

Beth O'Leary – Az ​ágybérlő

Beth O'Leary – Az ​ágybérlő megjelent a General Press Kiadó gondozásában, mely a Líra Könyvcsoport tagja
FÜLSZÖVEG: Tiffy és Leon egy lakásban laknak.
Tiffy és Leon ugyanabban az ágyban alszanak.
Tiffy és Leon még sosem találkoztak...

Tiffynek egy olcsó albérletet kell találnia. Méghozzá azonnal. Leon éjszakánként dolgozik, és meglehetősen pénzszűkében van. A barátaik azt gondolják, hogy elment a józan eszük, de ők úgy érzik, megtalálták a tökéletes megoldást: amíg Tiffy dolgozik, a férfié az egyágyas lakás, a fennmaradó időben viszont a nőé.

A helyzetüket tovább bonyolítja egy megszállott expasi, egy követelőző ügyfél, nem beszélve egy igazságtalanul bebörtönzött fivérről, így hamar rá kell jönniük, hogy ha jól akarják érezni magukat az otthonukban, akkor minden szabályt fel kell rúgniuk...INFORMÁCIÓ:
Kiadó: GENERAL PRESS KIADÓ
Oldalak száma: 454
Borító: KARTONÁLT
Súly: 370 g
ISBN: 9789634522690
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Fordító: Fügedi Tímea

SZERINTEM: Egy ágy, két ember, két/váltott műszak – és voilá, íme Az ágybérlő! Elsőre kicsit furcsán méregettem a könyvet, aztán sokadik nekifutásra úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom vele. Nem lett az életem olvasmánya, de kellemes kikapcsolódás volt.

Szóval nagy sokára esett le, hogy bakker, de hát egy helyett két ágyat is betehettek volna a lakásba, mert ha kisebb is a hely, akkor is legalább mindkettejüknek van igazi privát szférája. No de nem, maradt az egyágyas megoldás, ha elsőre nem is tudtam, hogy mi a baromi fura a a könyben, akkor később rájöttem. Ez. Az ágy kérdése.

Ezen túllendülve viszont egy kedves, vicces, romantikus történet kezdett kibontakozni Tiffy és Leon szemüvegein keresztül (váltott szemszögben): a bohókás és már-már elvarázsolt Tiffy igyekszik túllendülni az expasiján, közben egy kötésről szóló könyv kiadásával bajlódik, míg Leon egy hospice-házban dolgozik, szigorúan mindig csak éjszakás műszakban.


Maga a regény tényleg jó, de számomra mégsem volt annyira kiemelkedő, mint sokaknak, akiknek belefutottam eddig a véleményébe. Nyilván sokat nyom a latba, hogy Tiffy szerintem halál idegesítő személyiség, egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy hogy tud valaki annyit zizegni, mint ő, még ha amúgy jó szándékú is. Leon is hasonló vélemnyen lehet, ő viszont semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem, ezért nem tudtam eldönteni, hogy kedvelem-e vagy sem.

A könyv egyébként nem csak arról szól, hogy a két fiatal együtt lakik, hanem Tiffy az exével kerül kalamajkába, Leonnak pedig a testvére ül börtönben ártatlanul, szóval miután a lakásban szétszórt cetliken keresztül egészen jól megismerték egymást vannak megoldásra váró feladatok, amelyek összehozzák végre a nagy találkozást.

Hogy mit gondolok a könyvről egészen konrkétan? Mivel nyáron olvastam, így számomra egy kellemes nyári olvasmány, amin egész jól szórakoztam, és ennyi. Mert O'Learynek nem az a célja, hogy megváltsa a világot, vagy éppen a csavaros szófordulataival varázsoljon el, hanem egészen egyszerűen a szórakoztatás, amihez valljuk be, egész jól ért. Szóval ha valami humoros, de mégis romantikus olvasmányt keresnétek, akkor ajánlom Az ágybérlőt: nekem tetszett, mások viszont egyenesen imádták.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése