2019-10-31

Laura Silverman – Girl ​out of Water: Lány a vízből

Laura Silverman – Girl ​out of Water: Lány a vízből megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Vörös Pöttyös Könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Hajában az óceán szellője, homok a talpa alatt!

Anise alig várja, hogy a gimi utolsó éve előtti nyarat szörfözéssel töltse és lóghasson a barátaival a parton. Santa Cruz nem csak az otthona, hanem a szíve csücske. Ám amikor a nagynénje, egy egyedülálló anyuka komoly autóbalesetet szenved, Anise kénytelen búcsút inteni Kaliforniának, hogy segítsen gondját viselni a három unokatestvérének.

A kontinens belsejében található Nebraska az utolsó hely a világon, ahol Anise lenni szeretne. Természetesen szereti a családját, de nehéz hátrahagynia a múltját, amikor abban a házban kénytelen lakni, ahol az őt elhagyó anyja töltötte a gyerekkorát. És úgy tűnik, az otthon maradt barátai minden Instagram poszttal egyre messzebb kerülnek tőle.

Aztán találkozik Lincolnnal, egy karizmatikus, egykarú gördeszkással, aki ráveszi, hogy a szörfjét gördeszkára cserélje. Néha az egyetlen módja, hogy az ember talpra álljon, ha továbblép.

Sokszínű történet kételyekről és felnőtté válásról.
Fedezd fel magadnak!

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 344
Borító: KARTONÁLT
Súly: 410 g
ISBN: 9789634575931
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Fordító: Dobó Zsuzsanna

SZERINTEM: A Lány a vízből a Lányok a Holdbanhoz hasonlóan tökéletes nyári olvasmány volt, én pedig annyira belemerültem az olvasás utáni ábrándozásba, hogy így az ősz derekán sikerült róla prezentálnom valamit. No de ha hiányzik a nyár, vagy mondjuk később kerül eléd ez a bejegyzés, kedves olvasó, akkor mindegy is, hogy kint milyen az idő, így is tökéletes élmény lehet ez a könyv!

A regény főszereplője Anise, aki a nyári szünet kezdetén egy tökéletes nyarat vizionál magának, melyben a szörfözés kapja a főszerepet, no és nem mellesleg Eric, akivel alakulgat valami. Ekkor közli a lánnyal az édesapja, hogy sürgősen Nebraskába kell utazniuk, hiszen a nagynénje autóbalesetet szenvedett, és a három gyermekére nekik kell vigyázniuk. Nebraska viszont a kontinens közepe, ahol nincsenek hullámok, és nincs szörfözés sem....

Bevallom, hozzám a gördeszka és a szörfözés sem állt soha igazán közel...na jó, semennyire sem álltak közel, szóval ezért is érdekes volt olvasni a könyvet, na meg azért, mert a látszólag könnyed sportos téma mellett azért a komolyabb dolgoknak is jutott szerep, amik nálam felvetettek néhány kérdést. Kezdetnek például azt, hogy miért egy tinilánynak kell 0-24 az unokatestvéreit pesztrálni, még úgy is, ha apuka dolgozik mellette. Miért kell ennek a lánynak könyörögni egy egynapos szünetért is? Én elhiszem, hogy a család az első, meg a szükség nagy úr, és ennek az egésznek az lett volna a célja, hogy megmutassa, Anise igen is komoly, érett, megbízható majdnem felnőtt, illetve hogy vállalnia kell mindenkinek némi felelősséget, de az én szememben akkor sincs maradéktalanul jól így ez a helyzet.


Elég mindössze három nap a ház körüli segédkezésből, hogy eldöntsem, én soha nem akarok gyerekeket. Soha. Kivéve, ha milliomos leszek és meg tudok fizetni másokat, hogy gondoskodjanak róluk. De még akkor is eléggé szkeptikus vagyok az egész dologgal kapcsolatban. El sem tudom képzelni, hogy Jackie néni hogy csinálja. Nekem aztán jó az állóképességem, de kevesebb, mint hetvenkét óra után összeesni készülök.

Azt éreztem a könyv olvasása közben, hogy itt ez a fiatal lány, akitől elvették a kedvenc időtöltését, a barátait, ugyanakkor a kedvenc hobbija nélkül ledobják egy vadidegen helyen, nulla ismerőssel, ráadásul három gyereket is bébiszittelnie kell, és ebből kell a legjobbat kihoznia. Persze nem annyira szörnyű a helyzet, de számomra így is furcsa, úgy, hogy egyébként pártolom azt, hogy szép lassan mindenki megismerkedjen a fent említett felelősségvállalással.

Ezektől a nem is igazán negatívumoktól, hanem az én szememben furcsaságoktól eltekintve tetszett a sztori, ami mondhatni tipikus: Anise találkozik egy fiúval, egymásba szeretnek, a többit pedig a fantáziátokra bízom. Nyilván itt a körülmények fontosabb tényezők, és nem is a cél, hanem az utazás a fontos, viszont a fent ecsetelt dolgok miatt gondolom azt, hogy több ez a regény, mint a tényleg tipikus elcsépelt tini love storyk. Letaglózóan mély gondolatokat azért ne várjatok, viszont kellemes kikapcsolódást nyújt jó néhány órára.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése