2019-10-16

Minnie Darke – Megmondják ​a csillagok

Minnie Darke – Megmondják ​a csillagok megjelent a Libri Kiadó gondozásában
FÜLSZÖVEG: Vajon a sorsunk tényleg meg van írva a csillagokban?

Nick, a jóképű és pályája elején álló színész szerint mindenképpen. Justine, a lelkes és igyekvő újságíró szerint viszont kizárt. Nick és Justine gyerekként jó barátok voltak, és felnőttként is van közös pont az életükben: Nick semmit sem tesz úgy, hogy előtte ne tájékozódna az Alexandria Park Star magazin horoszkóprovatából, Justine pedig ennek a magazinnak az újságírója.

Hogy magára vonja a fiú figyelmét, Justine úgy dönt, hogy belejavít itt-ott Nick horoszkópjába, mielőtt az nyomtatásba kerülne. Hiszen ez csak egy horoszkóp. Ugyan mi baj származhatna egy-két apró módosításból?

A Megmondják a csillagok megindítóan kedves történet egy szerelmes lány meggondolatlan asztrológiai kalandozásairól, a barátságról, az esélyekről és arról, hogy milyen praktikákkal próbálunk kedvező döntéseket kicsikarni a sorstól olyan helyzetekben, amelyekben kudarcra van ítélve a józanész.
INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 524
Borító: KARTONÁLT
Súly: 410 g
ISBN: 9789634335535
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Fordító: H. Prikler Renáta

SZERINTEM: Hisztek a horoszkópban? A válasz akár igen, akár nem, ez a könyv mindenképp szórakoztató lehet, pontosan azért, amilyen lazán veszi Justine a feladatát, és amilyen komolyan rágörcsöl a csillagok üzenetére Nick.

Őszintén szólva én hiszek is bennük, meg nem is, a heti horoszkópokat mellőzöm, a jellemzéseket pedig fenntartásokkal kezelem, noha ha például egy fiú képbe kerül, akkor mindig az az első, hogy lenyomozom a csillagjegyét. A regény két főszereplője, Justine és Nick pedig a skála két legvégén foglalnak helyet, Justine lazán veszi a dolgokat, és a Vízöntő heti előrejelzéseit átírja, Nick viszont igyekszik a saját csillagjegye, a Vízöntő útmutatásaira támaszkodni, noha úgy gondolja, azokat a neves asztrológus, Leo Thornbury vetette számára papírra – ami a többi csillagjegy esetében igaz is.

Justine magánakciójaiból kerekednek a félreértések és bonyodalmak, amik szerintem igen szórakoztatóak voltak: a Megmondják a csillagok nem egy véresen komoly asztrológiai kalauz, hanem egy kedves és humoros romantikus történet a csillagok üzenete köré felfűzve.


Őszintén szólva én nagyon élveztem az olvasást, olyannyira, hogy egyszer dugóba került a busz, fél óra helyett majdnem két óra alatt értem haza, félúton pedig felnéztem, amikor az utastársak elkezdtek sutyorogni, hogy történt valami? Ez után pedig természetesen olvastam tovább.

Sokszor azt éreztem, hogy egy kedves és aranyos történet ez, főleg a főszereplő hölgy naivitásából adódóan. A témából adódóan túl sokat nem izgultam a végkifejlettel kapcsolatban, ám jól szórakoztam a cselekményen, azon, ahogyan odáig eljutottunk. Tökéletes őszi kuckózós olvasmány, főleg akkor, ha valami könnyedre és szívmelengetőre vágytok!

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése