2019-11-23

Cassandra Clare – Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.) (Árnyvadász univerzum)

Cassandra Clare – Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.) (Árnyvadász univerzum) könyvborító, megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondzásában, a Vörös Pöttyös Könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat - főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz - ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?
INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 416
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 432 g
ISBN: 9789633997932
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Sorozat: A VÉGZET EREKLYÉI
Fordító: Kamper Gergely

SZERINTEM: Kellemes meglepetés ért, ugyanis az erős kezdés után Cassandra Clare erős folytatást írt A Végzet Ereklyéi-sorozatban, azaz a Hamuváros is pont ugyan olyan gyorsan olvastatja magát, mint a Csontváros. Véletlen? Aligha!

Na jó, tulajdonképpen valamilyen szinten mégis mondható átvezető kötetnek is, habár tényleg sokkal izgalmasabb, mint általánosságban a második részek: a Hamuváros leginkább arra koncentrál, hogy felkészítse az olvasót és a szereplőket a harmadik rész cselekményére, ezt pedig évődéssel és humorral teszi meg a szerző.

Egy másik bokszot egy vérfarkaspár foglalt el. Nyers bárányhúst ettek, és arról beszélgettek, ki győzne, ha Dumbledore a Harry Potter-könyvekből és Magnus Bane megküzdenének egymással.
– Tuti, hogy Dumbledore győzne – jelentette ki az első. – Neki ott van az a dögös gyilkos átok.
A másik lükantróp epés megjegyzéssel vágott vissza. – Viszont Dumbledore igazából nem is létezik.
– Szerintem Magnus Bane sem létezik – mordult föl az első vérfarkas. – Te találkoztál vele valaha?
A Harry Potter utalás pedig zene füleimnek, ugyanis helyenként a sorozat nagy egészét nézve (általában nem szoktam bejegyzés írása előtt tovább haladni egy-egy sorozattal, de itt mégis megtettem) erősen emlékeztet J. K. Rowling köteteire, néhol a Twilight is eszembe jutott, de azért egyik sem zavaróan.


– Isabelle szerint a Tündérek Udvarának Királynője találkozni szeretne velünk.
– Hát persze – bólintott Magnus. – Madonna meg táncosnak hív a következő turnéjára.
Alec bambán nézett a boszorkánymesterre. – Ki az a Madonna?

A Hamuváros egyébként azért tetszett, mert ha csak egy icipicit is megül a történet, mégis azt éreztem, hogy valami nagyobb felé fog kifutni, és egy pillanatig sem kételkedtem, hogy nekem folytatnom kellene. Jace mondhatni számüzetését értem a megül alatt, de tulajdonképpen ez is erősen csak nézőpont kérdése, hiszen nyilván én is kíváncsi voltam arra, hogy mi a helyzet az apa-dologgal. Nehéz ügy amúgy sorozat nem első kötetéről írni úgy, hogy spoilermentes legyen.

A Hamuvárosban is nagyon szerettem a humort, ami elengedhetetlen kelléke a szórakoztató irodalomnak, na meg annak, hogy az olvasó megkedvelje a karaktereket. No de ha már kedvelés: a fejlődésük érződik, és ez is egy hatalmas plusz pont nálam, hogy nem rekednek meg.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése