2019-11-03

Jessica Sorensen – The ​Destiny of Violet & Luke: Violet, Luke és a sors (Véletlen 3.)

Jessica Sorensen – The ​Destiny of Violet & Luke: Violet, Luke és a sors (Véletlen 3.) megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Rubin Pöttyös Könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: A Callie, Kayden és a megváltás nagy sikerű szerzőjének új története sebhelyekről, bátorságról és új lehetőségekről...

Luke Price élete mindig is a rendről, az önfegyelemről és a kemény külső látszatának fenntartásáról szólt. A futó kalandok csak figyelemelterelésként szolgálnak a számára: így próbálja elhessegetni magától gyermekkora gyötrelmes emlékeit. Kétségbeesetten szeretne megfeledkezni a múltjáról, de az egyre csak kísérti, bármit tesz is.

Violet Hayesnek nehéz élete volt. A szüleit gyerekkorában meggyilkolták, semmi mása nem maradt utánuk, csak a szörnyű emlékei az azóta is megoldatlan esetről. Úgy nőtt fel, hogy egyik felelőtlen, drogos, elhanyagoló nevelőszülőtől a másikhoz került, miközben képtelen volt feldolgozni annak az éjszakának a rettentő emlékét, amikor elvették tőle a szeretteit. Egy lezáratlan ügyet nehéz elfelejteni, és Violet álmait még mindig kísérti az a tragikus éjjel. Csak úgy tud megbirkózni az élettel, hogy senkihez sem kerül közel, és semmiféle érzelmet nem enged meg magának.

Aztán Violet megismerkedik Luke-kal. Azonnal összeütközésbe kerülnek, mégsem bírják távol tartani magukat a másiktól. Hiába is próbálnak ellenállni egymásnak, mindketten elkezdenek kitárulkozni, és egyszeriben olyasmiket éreznek, mint azelőtt még soha. A két fiatal fölfedezi, mennyire hasonlítanak egymásra. De valami másra is rádöbbennek: a múlt mindig utoléri az embert...


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 384
Borító: KARTONÁLT
Súly: 454 g
ISBN: 9789634574071
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS
Fordító: Komáromy Zsófia

SZERINTEM: Kíváncsi voltam a Véletlen-sorozat következő kötetére, bá tény, hogy elég rég olvastam Callie és Kayden sztoriját, na meg szorosan nem is kapcsolódnak egymáshoz a könyvek, úgyhogy egészen jól jött ki a lépés.

Violet és Luke románca viszont nem tipikus Rubin Pöttyös, már csak azért sem, mert nem csak a két fiatal szerelme áll a közppontban, hanem az is, hogy mindkettejük erősen traumatizált, ebből kifolyólag pedig az ismerkedés mégsem annyira egyszerű.

A regény központi konfliktusa Luke gyermekkora, illetve Violet szüleinek gyilkossága, és szintén a hányattatott gyermekkora, bár az összekötő kapocs szerintem könnyen kikövetkeztethető, a szerző nem is igyekezett megvezetni az olvasót, de még arra sem tett kísérletet, hogy a könyv vége úgy záruljon, hogy legalább egy kicsit megnyugodhasson az, aki kézbe veszi a kötetet.

A fiú jelentette a menekvést az érzelmeimtől, ugyanakkor épp ő korbácsolta fel azokat. Még soha nem éreztem ennél furábbat, és sehogy se bírtam eldönteni, mit tegyek. Így hát csak álltam ott, és hagytam, hogy Luke döntsön…

Nyilván a legszembeötlőbb konfliktus nem a két szereplő gyerekkora, hanem az, hogy most akkor tényleg tetszenek-e egymásnak, akarják-e egymást, vagy sem.Gyakorlatilag végig azon dilemmáznak, hogy közel engedhetik-e magukhoz a másikat, hiszen a teljes megnyílás fájdalmas, sebezhetővé tesz, a fájdalomból pedig mindkettejüknek kijutott már. Alapvetően picsogásnak érezném ezt a folyamatos dilemmát, viszont mivel nekem is furcsa gondolatmenetem van a témával kapcsolatosan, ezért nem voltak idegesítőek ezek a monológok.

A Violet, Luke és a sors alapvetően nem magasröptű irodalmi csemege, de erre azt szoktam mondani, hogy tudni kell a helyén kezelni a zsánert: a Rubin Pöttyös-sorozat new adult regényeket ígér, ahol az erotika és a szexualitás van középpontban, és általában az is sejthető, hogy a könyv végére a két szereplő egymásra talál. Ebben a könyvben is jött a papírforma, ám a legvége mégsem happy end, erre céloztam akkor, amikor azt írtam, hogy az írónő kísérletet sem tesz arra, hogy megnyugtassa az olvasót, emiatt pedig hiányérzetem volt; másrészről viszont örültem, hogy nem egy klisés lezárásba futottunk bele.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik az erotikus/romantikus sztorikat, viszont nem riadnak meg attól sem, hogy bizony elég súlyos terheket cipelnek a főszereplők. Szerettem olvasni, és a lezárás miatt kíváncsi vagyok a folytatásra is, hiszen ilyen formában nem lehet elbúcsúzni Violettől és Luke-tól.

Az pedig ne tartson vissza senkit, hogy egy sorozat harmadik része, hiszen a két főszereplőt ebben a könyvben ismerhetjük meg igazán, Callie és Kayden csak mellékszereplők, akiknek a története itt nem is fontos. Jessica Sorensen pedig ismét olyat alkotott, ami kitűnik a sorból.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése