2019-12-01

KÖNYVKLUB | Ajánlok neked egy könyvet [Stephen King: A ​kívülálló]

KÖNYVKLUB | Ajánlok neked egy könyvet [Stephen King: A ​kívülálló] teklakonyvei könyvklub részeként, 2019 decemberben, karácsonyán
Íme 2019. utolsó könyvklubja, melynek témája A Mester, azaz Stephen King! Olvassuk el együtt tőle a legújabb megjelenését, A kívülállót, vagy karácsonyi jolly jokerként bármelyik könyvét, amelyik szimpatikus lehet!

Mi is ez a Könyvklub? Bővebben itt a blogon olvashatsz róla, vagy gyere, és csatlakozz a csoporthoz!Stephen King: A ​kívülálló 3d-s könyv borító, megjelent az Európa Könyvkiadó gondozásában 2019-ben (The Outsider)
FÜLSZÖVEG: A ​Mr. Mercedes – Aki kapja, marja – Agykontroll trilógia után Stephen King – vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester – ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot.

Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak. Az áldozat Frank Peterson, egy fehér fiúgyermek, életkora 11 év. A felfoghatatlan tett elkövetője pedig szemtanúk állítása és több, cáfolhatatlan bizonyíték szerint Terry Maitland gimnáziumi irodalomtanár és baseballedző, azaz T. edző, egy mindenki által ismert, köztiszteletben álló ember, két kislány édesapja.

Ralph Anderson nyomozó letartóztatja az edzőt, méghozzá a lehető legmegalázóbb módon: a Maitland csapata számára kulcsfontosságú meccs közben, a szurkolósereg szeme láttára. Anderson indulata érthető: az ő kamasz fia is T. edző keze alatt tanulta a sportot.

Az igazságszolgáltatás folyamatában azonban fennakadást okoz, hogy Maitlandnek kikezdhetetlen alibije van: szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt DNS-minta igazolják, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott. Anderson nyomozónak segítőtársaival együtt választ kell találniuk a kérdésre: hogyan lehet ugyanaz az ember egyszerre két helyen?

A rejtély megoldása Kinghez méltóan egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan, bármennyire sokkolja is azokat, akik egy texasi barlang mélyén végül szembekerülnek vele.

A kívülálló amellett, hogy a New York Times bestsellerlistájának élére került, a Goodreads-en 2018-ban kategóriájának legjobb könyve lett, és az HBO minisorozatot készít belőle.

Tudom, hogy az ünnepi időszak talán nem egy thrillert kívánna, de mégis azt mondom, hogy jó lesz, hiszen Stephen King neve gyakorlatilag garancia a jó szórakozásra és az élményre.

A könyvről itt a blogon fogom megosztani a gondolataimat olvasás után, viszont akár a csoportban, akár kommentekben várom a ti véleményeteket is! Csatlakozni bárhogyan tudtok – akár itt, kommentben is –, ám ha tehetitek, gyertek a csoportba.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése