2019-12-02

Lakatos Levente – Vörös

Lakatos Levente – Vörös könyv borítója, megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában 2019-ben, a történet a JOY Love oldalon indult
FÜLSZÖVEG: Aki rám néz erős, határozott férfinak lát. Aki beszél velem, azt gondolja, könyörtelen vagyok. Pedig nekem is vannak gyenge pontjaim. És az a lány a kupiból közéjük tartozik...

Botond kilenc éve döntött úgy, hogy szülőhazájából menekülve egy másik ország fővárosában, Londonban próbál szerencsét. Számításai bejöttek, ma egy jól menő cég vezetője, és egy angol milliárdos lányának a férje. A vérbeli alfahím élete első ránézésre tökéletesnek tűnhet, valójában azonban szenved, és a sikerei ellenére magányos. Igazi barátok híján a problémáit magába és alkoholba fojtja, ám amikor összesodorja a sors a magyar lányokat foglalkoztató bordélyház új recepciósával, telefonbeszélgetéseik során megnyílik a csilingelő hangú idegennek.

Vajon az őrültségnek tűnő bizalom a teljes összeomláshoz, vagy egy mindent elsöprő, vakon indult szerelemhez vezet?

Az ötszörös Aranykönyv-díjas Lakatos Levente új regényében a modern romantikus regények, és a mellbevágó krimik világát elegyítve kalauzolja el olvasóit egy irigyelt, befolyásos férfi lelkének legmélyére.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 400
Borító: KARTONÁLT
Súly:430 g
ISBN: 9789634335382
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019

SZERINTEM: Lakatos Levente legújabb regényében sem csalódtam, hozza azt a színvonalat, amit megszoktam tőle, noha nem olvastam még az összes könyvét. Fanyalgók balra el, nincs itt semmi megosztó, a zsánerében ismét egy kellemesen szórakoztató és izgalmas regény született.

Pont négy éve, a Szeress jobban! megjelenésével csöppentem bele a Levente-univerzumba, s noha azóta minden bejegyzésben megemlítem, itt is fontosnak tartom leszögezni, hogy az a mélységes utálat, mely körbeveszi számomra nevetséges. Gyakorlatilag bármelyik Rubin Pöttyös is hasonló kaliberű regény, Lakatos Levente viszont ennél azét többet produkál: a könyveiben van némi nyomozás, és a csavarok is mélyebbek, mint egy átlag new adult kötetben. Ezzel nem a Könyvmolyképző sorozatát szeretném kevesebbre tartani, szimplán csak megmutatni, hogy a romantikus-erotikus zsánerben igenis top kategóriásak Levente könyvei.

A testen ejtett seb előbb-utóbb beheged, a véraláfutás felszívódik, a csontok összeforrnak. De azok a sérülések, amiket a lelken ejtenek időről időre újra szétnyílnak – kezd bele elgondolkodva. – A mentális erőszak gyakran fájóbb a fizikainál.

A Vörös története a joylove.hu oldalon indult, majd pedig regénnyé állt össze: a helyszín London, a főszereplő pedig Botond, aki viharosan távozott Magyarországról, illetve a szintén magyar Bibi, aki hiába dolgozik bordélyban, mégsem a testét árulja. Vajon van összeköttetés a két társadalmi osztály között a magánéletben? Ugyanis Botond egy házasság révén a felső tízezerbe küzdötte fel magát, noha az ő helyzete sem annyira csillámló, mint ahogyan elsőre tűnik. Bibi, a másik kulcsszereplő pedig elsőre tűnik úgy, mint aki a testéből él, ám a felszín alatt itt is komolyabb töténet lapul.

Én személy szerint nagyon szeretem Levente írói stílusát, de sokaknál talán pont ez a magyarázós megközelítés verheti ki a biztosítékot. Ez az egyik dolog, ami miatt most is tetszett a regény, a másik pedig hogy egy pillanatra sem ül le a történet: az elején még ismerkedik az olvasó az alap szituációval, majd jön egy pont, ahol minden szál összekuszálódik, és csak kapkodtam a fejem, hogy merre is tart a végkifejlet.

Lakatos Levente szerző a Vörös című könyvével, megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában 2019-ben, a történet a JOY Love oldalon indult
Forrás: Lakatos Levente Facebook

Talán egyik döntésünk sem jobb a másiknál, és csupa rossz lehetőség közül kell kiválasztanunk, melyik számunkra az ideális. És el kell fogadnunk, hogy bárhogyan döntünk is, annak lesznek vesztesei, abban valaki sérül.

A logikusan felépített cselekmény mellé szerethető szereplőket is kapunk, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasó szeresse a könyvet. Botond megközelíthetetlen alfahím-karakteréről is lehull a lepel, Bibi pedig szó szerint felfedi az igazi önmagát. Botond és Bibi szerelme (és ezzel szerintem nem spoilerezek, ha egy romantikus történetben előrevetítem, hogy a két főszereplő között izzik a levegő) kissé tündérmesének hat, no de hát egy fikció, itt bőven belefér.

A romantika és a vágyakozás mellett pedig komolyabb témák is szerepet kapnak, mint például egy csoportos nemi erőszak, drogbotrány, vagy egy titkos szexklub, melynek tagjai nem éppen ártatlanok vagy ártalmatlanok. A Vörös felnőtt mese arról, hogy a gazdagok és hatalmasok világában minden összefügg mindennel, és senki és semmi sem szent ahhoz, hogy bizonyos emberek egyre feljebb jussanak azon a bizonyos ranglétrán – még úgy is, ha alapvetően jó magasan ülnek rajta.

A párkapcsolatok terén sem létezik tökéletes választás. Mert nem létezik minden igényeinket kielégítő partner. De nincs is szükség a tökéletességre, mert az ember olyan furcsa lény, hogy apró hibákba is képes beleszeretni.

A bejegyzés elején említett, általam csak félig olvasott írói életmű egyébként azért is érdekes, mert egy bizonyos LoveClub neve is felbukkan a Vörösben, ez pedig egy korábbi trilógia címe is. Bevallom, kedvet kaptam hozzá, még ha csak így, közvetett említés szintjén is került bele a sztoriba.

És hogy kiknek ajánlom a Vöröst? Lakatos Levente-rajongóknak mindenképp, illetve azoknak a nőknek, akik szeretik az erotikus történeteket, még akkor is, ha nem csak a testiségről van szó benne, hanem megjelenik egy komolyabb szál is.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése