2020-02-26

Jewel E. Ann – Zajlik ​az élet

Jewel E. Ann – Zajlik ​az élet megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Szegeden, a Rubin Pöttyös könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Sosem tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet...

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust - újra.

Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, ... egy szemvillanás alatt teszi. Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!

A könyvet itt tudod megrendelni: Könyvmolyképző weboldal vagy libri.hu webáruház

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 463
Borító: KARTONÁLT
Súly: 468 g
ISBN: 9789634576594
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Sorozat:RUBIN PÖTTYÖS
Fordító: Szarvas Szilvia

SZERINTEM: Ritkán olvasok olyan romantikus könyvet, ahol semmiféle "papírforma" nem jön be, már amit esetleg a műfaj alapján várnék. A Zajlik az élet is ilyen, a regény viszonylag elején jön egy csavar, amire szerintem senki nem számít, aztán pont emiatt is képtelen voltam letenni a könyvet.

A Zajlik az élet eleje mondhatni tipikusan indul: fiatal lány, épp egy csalódáson próbál túllépni, ám az élet egy igazán helyes szomszéd férfit dob az útjába. Egy probléma van: a pasi házas, és a felesége ugyan úgy a szomszédja, mint a kiszemeltje. Ez a helyzet egyébként mondhatni tipikus is lehetne, de mégis elgondolkodtatott, hogy mostanában egyre több ilyesmi történetet olvasok, ahol a könyvben nem iazán ítélik el a házasságtörést, sőt, a cselekmény alapján valahol idolizálhatónak is mutatja a szerző, szimpátiát keltve a szegény szerető felé, hiszen a feleség egyébként is házsártos, alig van otthon, nem is becsüli a férjét. Ha mindez így is van, és talán én vagyok erkölcsileg túl merev, de pont emiatt foglalkoztat egyre inkább annak a kérdése, hogy miért mutatja egyre több író, hogy ez csak egy félvállról vehető, laza dolog? Ebben a regényben mindezt úgy, hogy a főszereplő, Parker is hasonló szituáció áldozata lett, és többször is hangoztatja, hogy ő bizony soha nem kezdene foglalt férfival. Aztán néhány oldallal később Jewel E. Ann eléri, hogy az olvasó Sabrina-ellendrukker legyen, hiszen szegény parker, és szegény Gus...

Ez csak egy morális eszmefuttatás volt, ha az ember egy picit jobban belegondol a cselekménybe és a könyv üzenetébe, akkor biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem szúr szemet (mármint azok közül, akik már olvasták, vagy akár csak a fülszöveg alapján).Ha kíváncsi vagy mi alapján választok olvasmányt, elárulom a videóban. A továbbiakért iratkozz fel a csatornára, hogy ne maradj le róluk!

Ettől eltekintve maga a könyv berántott már a legelején: a szerző elérte, hogy a fentiekkel ne foglalkozzak, majd mire elhitetett egy mondhatni boldog befejezést, jött egy olyan 180 fokos fordulat, amire bevallom, egyáltalán nem számítottam – pontosan azért, mert a romantikus/erotikus történetek csak nagyon csekély hányadában szerepel ilyesmi. A spoilerveszély miatt nem is írom le, innentől pedig igyekszem óvatosan fogalmazni.

A fordulópont után Parker élete mondhatni tipikus Rubin Pöttyös-síkra terelődik, gyakorlatilag akkor éreztem azt, hogy olyasmit olvasok, amire első benyomás alapján számítottam. Olyan érzésem volt végig, mintha két könyvet olvasnék, néhol totálisan kiszámíthatatlan történettel, néhol pedig hozva a "papírformát".

Noha a cselekmény erős morális kérdéseket vet fel, összességében mégis azt mondom, hogy tetszett a regény, és úgy fejeztem be, hogy azt éreztem, igen, ez merőben más, mint amire számítottam (jó értelemben). Mintha egy érzelmi hullámvasútra ültem volna fel, ráadásul még némi humor is helyet kapott az oldalakon, így extrán örülök neki, hogy olvastam a könyvet.

A young adult / new adult zsánerek kedvelőinek, és a picit csavaros romantikus történetek rajongóinak lehet remek választás, vagy megkockáztatom, azoknak is, akik kissé idegenkednek a Rubin Pöttyösök "egykaptafa" történetmeséléseitől.


👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése