2020-04-13

Colleen Hoover – November ​9.

Colleen Hoover – November ​9. young adult, new adult, Rubin Pöttyös Könyvek, megjelent a Könyvmolyképző Kiadónál
FÜLSZÖVEG: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval - egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal - és egyúttal a regényét is -, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között. Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől. Hagyd, hogy elvarázsoljon!INFORMÁCIÓ:
Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma:368
Borító:KARTONÁLT
Súly:424 g
ISBN:9789633734933
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2019
Fordító:Sándor Alexandra

SZERINTEM: Colleen Hoover könyvei nagy szerelmeim, tavaly télen-tavasszal az ő regényeivel kaptam rá akkor 25 éves fejjel a young adult/new adult/rubin pöttyös könyvekre, mert megmutatta, hogy lehet a sorok között tanítás és értékes gondolatok. Pont emiatt nagyon vártam ezt a könyvét is, ami viszont alahol középúton helyezkedik el a tetszett-nem tetszett skálán.

A történet főszereplője Fallon, akinek a teste részben megégett, emiatt pedig nem meglepő, hogy az önbizalma a béka feneke alatt van, ráadásul az apja is egy igazi seggfej. A lány ekkor találkozik Bennel, aki láthatólag először megérti, és aki a bőrhibái ellenére is gyönyörűnek találja. Nyilván nem ennyire egyszerű a történet, bár az igazi bonyodalmak a könyv vége felé jönnek.

CoHo könyveiben azt szeretem, hogy mindegyikben egy olyan problémát jár körbe, amikről valahogy nem felkapott írni (családon belüli erőszak pl.), és ez a vonal itt is megjelenik, de a November 9. inkább a véletlenekről, a megbánásról, és a megbocsátásról szól. Az egyik oldalon a vajon ennek mennyi az esélye, a másik oldalon pedig egy múltbéli hiba helyrehozása a fő gondolatmenet. Mert aki nem agykikapcsolva olvas, mint én, az szerintem már a legelején megtippelheti, hogy több van Fallon és Ben találkozásában, mint a puszta véletlen – én meg csak szeretek sodródni az árral, mert előbb-utóbb úgyis minden kiderül, na meg a YA/NA könyveket egyébként is úgy falom, hogy nincs időm gondolkodni olvasás közben.


A szerzőnél egyébként azt is szeretem, hogy a karaktereiben van spiritusz, bár Fallon ebből a szempontból egy picit naiv és gyermeteg, aki az utolsó pillanatig sem akarja elhinni azt, ami a szeme előtt van. Ha a könyvet teljes egészében nézem, akkor abszolút megértem, és ha a könyv üzenetét nézem, akkor ez ebből a szempontból így is van rendben. A November 9. nem olyan nagy horderejű döntésről szól, mint a Velünk véget ér, és a megjelenő titok nem mérhető a Reménytelenhez sem (számomra), de azt sem mondanám, hogy mindennapi, mert nem az. Sokkal emberibb és hétköznapi dologról van szó, a megbocsátásról, arról, hogy ha hibázunk és fájdalmat okozunk akár tudtunkon kívül, kaphatunk-e egy második esélyt.

Talán azért voltak vegyes érzéseim a könyv végével kapcsolatosan, mert a Violet és Luke-sorozatot előtte olvastam, és "sok volt a jóból", avagy a hasonló befejezésekből.

Ha szereted Colleen Hoovert és a new adult zsánert, mindenképpen ajánlom a November 9-et. Ajánlom, ha nem tudod, hogy milyen könyvvel kezdj hozzá a Rubin Pöttyösök olvasásához (ide gyakorlatilag bármelyik CoHo jó lehet), és ajánlom, ha szereted, ha a könnyedebb olvasányodban azért vannak elgondolkdtató dolgok is.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése