2020-05-27

Julian Brass – Légy ​úrrá a szorongásodon! [99 egyszerű módszer, hogyan uraljuk rejtett erőforrásainkat]

Julian Brass – Légy ​úrrá a szorongásodon! [99 egyszerű módszer, hogyan uraljuk rejtett erőforrásainkat] könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló
FÜLSZÖVEG: Julian Brass eltökélte, hogy komoly hatással lesz azoknak az embereknek az életére, akik úgy döntöttek, hogy - hozzá hasonló módon - a boldogabb élet reményében szembenéznek a szorongásukkal. A Légy úrrá a szorongásodon gyakorlatias és könnyen elvégezhető gyakorlatokat kínál, amelyek segítségével bárki szembe szállhat a kihívásokkal - társadalmi hovatartozásától, földrajzi helyzetétől és fizikai képességeitől függetlenül.
A sikeres média- és üzleti tanácsadóvá vált férfi megosztja velünk életének legfélelmetesebb, legkeményebb és legmagányosabb időszakát, amikor nem becsülte eléggé önmagát, így a stressz, a depresszió és az érzelmi hullámvölgyek uralták a hétköznapjait. Ám a gyakorlatoknak köszönhetően Julian megtanulta, hogyan használhatja ki a szorongásban rejlő erőt.

A szerző roppant őszinte, motiváló, orvosilag is alátámasztott, hiteles és - nem utolsó sorban szellemes - meglátásait olvasva világossá válik számunkra, miért ajánlják jó szívvel neves sportolók, orvosok, üzletemberek, jógik, nyugati és keleti spirituális vezetők a nemzetközi sikereket elért könyvet.

INFORMÁCIÓ:
Kiadó:PARTVONAL
Oldalak száma:291
Borító:KARTONÁLT
Súly:280 g
ISBN:9786156058126
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2020
Fordító:Bosnyák Gabriella

SZERINTEM: Az egyik legmegterhelőbb időszakomban olvastam ezt a könyvet, amikor nem csak kíváncsi voltam, hogy a szerző mit tud mondani, hanem próba cseresznye alapon ki is próbáltam jó néhány gyakorlatot a könyvből – én, aki folyamatos szorongással küzd, tehát nem ismeretlen fogalom a folyamatos megoldáskeresés a szorongás csökkentésére.

Julian Brass neve számomra teljesen ismeretlen volt, de tulajdonképpen nem is zavart, mert ettől függetlenül bármi alakulhat egy ilyen könyvből: szerintem a stílus és a nézőpontok a legfontosabbak, már csak azért is, mert nagyon sok olyan tipp és ötlet van benne a Légy ​úrrá a szorongásodon! című kötetben, ami a racionálisan és materiálisan gondolkodó olvasóknál szerintem simán kivághatja a biztosítékot. Mert talán ez a legfontosabb: a spirituális vagy ezoterikus vonal viszonylag erősen jelenik meg a tippek között, amik az arra nyitott olvasóknak pozitívak lehetnek, de aki kézzel fogható megoldásokban gondolkodik, lehet hogy problémás lesz, és ezt nem elrettentésből írom.

Én alapvetően nyitott vagyok erre a vonalra, így azt tudom mondani, hogy kifejezetten örültem, hogy nem csak olyan tippekről olvashattam, amiket nagyjából bárki tanácsolna, például hogy ne aggódj azon, ami nem tőled függ. Ezen kívül mivel a szorongás az életem része, már sajnos nagyon sok olyan dologra rájöttem, ami nekem nem volt új, de akinek viszonylag friss a felismerés, hogy szorong, rengeteget segíthet. Itt például arra gondolok, hogy ne szegd meg a szabályokat, hogy utána ne szorongj azon, hogy vajon lesz-e következménye (pl. az autóvezetés, piroson áthajtás vagy gyalogos szabályszegés), vagy hogy priorizáld a teendőidet, oldd meg először a legnagyobbakat/legfontosabbakat, és akkor azok nem fognak kikezdeni.

Julian Brass, a könyv szerzője Julian Brass – Légy ​úrrá a szorongásodon! [99 egyszerű módszer, hogyan uraljuk rejtett erőforrásainkat]

Vannak helyzetek (mint például egy vizsgaszituáció), amikor annyira szorongsz, hogy semmi nem válik be, de amikor "csak" kényelmetlen ez az egész, akkor igyekeztem alkalmazni Julian tippjeit: utoljára talán ősszel vettem kádfürdőt, mialatt olvastam a könyvet háromszor is, a légzésemre csak a legnagyobb megmérettetés előtt figyeltem egy picit (nagy levegő és kifúj), most tudatosan próbáltam az általa tanácsolt hasi légzést használni az önmegnyugtatáshoz. A fent említett ezoterikus vonalat most képtelen voltam felhasználni, de egy kevésbé rázós helyzetben/időszakban azokat is gyakorlom. Ezek olyasmik, mint hogy például adj hálát azért, amid van, szeresd önmagad, vagy meditálj naponta, stb.

Az egyik fejezetben arról ír, hogy mennyire szorongott, amikor kezdő vállalkozó volt, és akkoriban ismert meg egy Sunny nevű nőt, aki szintén kezdő volt. Csak erősen sejtem, hogy Sunny Lenarduzziról lehet szó, akire az összes leírás passzol, és aki egyébként az egyik kedvenc youtuberem, szóval mondhatjuk, hogy kicsi a világ?


A könyv egyébként tetszett, sok benne az ismétlés, de ugyanakkor sok benne az új információ is. Az önismétlés lehetne rossz dolog is, de ebben az esetben azt éreztem, hogy előnyére vált a dolog, mert tudom, hogy aki szorong, annak nem elég egyszer elmondani vagy megerősíteni egy-egy dolgot.

Mindenképpen azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik nyitottak a kevésbé földhöz ragadt módszerekre is, a fent írt spirituális vonalat ne úgy képzeld el, mint egy kövekkel, gyertyákkal, virágokkal, fekete macskával meditáló boszorkány világa, sokkal inkább mint egy tesztet, hogy kipróbálod-e a pozitív önmegerősítést ahelyett, hogy bekapsz egy bogyót (itt megjegyezném, hogy vannak helyzetek, amikor a gyógyszer fontos vagy kell, de ugyanakkor mint egy olyan ember, aki benne volt ebben, de már elvből és büszkeségből nem akar gyógyszert szedni, helyette minden lehetőséget megvizsgál javaslom ezt, és emiatt olvastam a könyvet).

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése