2020-06-01

Julie Klassen – Az ​udvarház titka

Julie Klassen – Az ​udvarház titka könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló
FÜLSZÖVEG: Amikor Abigail családja anyagi gondok miatt arra kényszerül, hogy eladja londoni otthonát, egy ügyvéd meghökkentő ajánlattal jelentkezik: egy tizennyolc éve elhagyatottan álló, távoli udvarházat ajánl fel számukra. Az épület azonban furcsa titkot rejt; az új lakók molyrágta ruhákat, bevetetlen ágyakat, félbehagyott hímzést találnak benne - egyértelmű, hogy a korábbi tulajdonosok meglehetősen sietve távoztak. De vajon miért?

Ráadásul a faluban azt pletykálják, hogy az udvarházban található egy titkos szoba, tele kincsekkel. Abban a reményben, hogy megoldást találhat a családja nehéz helyzetére, Abigail nekiáll a kincs felkutatásának, hiába óvja ettől a jóképű, helyi segédlelkész, William. Vajon a titkok napfényre kerülésével, Abigail rábukkan a régóta vágyott szerelemre és a kincsre is - vagy igazi veszély leselkedik rá?


INFORMÁCIÓ:
Kiadó:GENERAL PRESS KIADÓ
Oldalak száma:432
Borító:FÜLES, KARTONÁLT
Súly:372 g
ISBN:9789634523574
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2020
Fordító:Bánki Vera

SZERINTEM: Az igazi történelmi romantikus könyvek nagyon nem az én műfajom – és tulajdonképpen Az udvarház titka is ilyen –, de ettől függetlenül módjával olvasva egészen kellemes szórakozást nyújthatnak. Utazás egy régmúlt korba, ahol az olyan mindennapi dolgok, mint hogy egy nő férfi vendéget fogadjon is fejtörést okoznak, ám az udvarház rejtélye végigkíséri a regényt. A rejtélyeket pedig szeretem, legyenek azok bármennyire komolyak vagy ártatlanok is.

Pont ezek az ellentmondásos pontok tették ezt a regényt érdekessé számomra, részben szerettem volna feszegetni vele a határaimat, részben pedig szerettem volna valami kellemesen ártatlant olvasni, még akkor is, ha alapvetően úgy éreztem egy ponton, hogy túlságosan modoros az egész (ami a kor sajátja), de pont ez volt az, ami elgondolkodtatott, hogy most, a 21. században mennyire szerencsések vagyunk mi nők, hogy azt tehetjük, amit szeretnénk. Vagy legalábbis az esetek nagy részében, és hogy mennyire megváltoztak a dolgok, ami nekünk ma hétköznapi, az kétszáz évvel ezelőtt nem volt az.

– Sajnálatos módon nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármit is mondjak ezekről az érzésekről. – Szaggatottan lélegzett.
– Maga, Miss Foster, olyan vonzó! Éppen olyan gyönyörű, mint a testvére. Sőt számomra még szebb, olyannyira, hogy csaknem elveszítettem a fejemet. Nem akarok mást, mint engedni, hogy magával ragadjon minket a köztünk lévő romantikus érzelem. Ez a véletlen találkozás. Ez a holdfényes éjszaka. A gyötrelmesen vonzó meztelen lábujja…
Megpróbált nevetni, de a mosoly azonnal elhalt az arcán. Megrázta a fejét. – De akkor nem volnék tisztességes önnel szemben.

Sejtettem egyébként, hogy a titok nem lesz hatalmas horderejű, viszont azon meglepődtem, hogy mennyire vártam mégis a végkifejletet. A karaktereket minden hibájukkal (vagy általam vélt hibájukkal) együtt megkedveltem, helyenként azért próbáltam tippelgetni is, hogy mi lehet majd a vége, és emiatt összességében tényleg egy kellemes kikapcsolódás volt, noha nem tudom azt mondani, hogy nagyon szerettem ezt a könyvet, vagy hogy újraolvasom. Ahogyan vannak egyszer nézős filmek, úgy számomra Az udvarház titka egyszer olvasós, és ahogyan említettem, mivel a műfaj nem áll közel hozzám, így a sajátosságait sem igazán tudom összevetni korábbi élményekkel.

Azoknak ajánlom ezt a regényt, akik szeretik a történelmi romantikusokat, vagy esetleg akik nem érzik közel magukhoz, de mégis tennének vele egy próbát, amolyan kilépés a komfortzónából jelleggel.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése