2020-06-29

Maria Semple – Hová ​tűntél, Bernadette?

Maria Semple – Hová ​tűntél, Bernadette? könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló, György Tekla, Tekla Könyvei
FÜLSZÖVEG: A hírhedt Bernadette Fox: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.
Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés.

A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár. A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu.

Egyszer csak fogja magát, és eltűnik. Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.
A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.INFORMÁCIÓ:
Kiadó:MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:372
Borító:FÜLES, KARTONÁLT
Súly:402 g
ISBN:9789632612836
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2013
Fordító:Lázár Júlia

SZERINTEM: Ez volt az a könyv, ami a megjelenése idején nagyjából az összes könyves blogger oldalán fellelhető volt, a csapból is ez folyt, de mégsem visszataszítóan. Az azóta eltelt jó néhány évben többször is láttam, többször is elgondolkodtam, hogy benevezek rá, aztán jött egy akció, és most vagy soha alapon megvettem, majd kb. azonnal el is olvastam.

Hová ​tűntél, Bernadette? nem egy ifjúsági regény, hiszen a 15 éves Bee csak mellékszereplő, noha fontos a karaktere a regényben. A főszereplő Bernadette, az anyukája, aki egy különc nő a szülők egyletében, internetes keresés alapján nagyjából semmit nem lehet megtudni róla, amikor pedig elkezdenek sűrűsödni a felhők a feje felett, akkor lelép az Antarktiszra. Igen, az Antarktiszra, a hó és a fagy birodalmába.

Talán csodálkozik, mit is csináltam ehelyett az elmúlt húsz évben. A magán- és a közszféra közötti konfliktust kezeltem a családi rezidencián.
Viccelek! Szarokat rendeltem az internetről.

Ennek a regénynek a vázát a bizarr humor adja, ami leginkább Bernadette jelleméből és viselkedéséből fakad, és a könyv felépítése sem hétköznapi: nagyon sok levél, e-mail, és üzenet olvasható Bernadette-től, róla, és a többi szereplőtől is. Ami külön öröm volt számomra, hogy felbukkan egy virtuális asszisztens is, aki egyébként nagy bonyodalmakat okoz, nem mellesleg pedig maga Bernadette is, hiszen a zárkózottsága és a titokzatossága igencsak sok feszültséget szül a környezetében.

A könyvben nem feltétlenül mindig a cselekmény a fontos, hogy ki hova megy, ki kivel veszik össze, sokkal inkább ahogyan a karakterek ezeket a helyzeteket kezelik, azok az abszurd történések, amik csak egy regényben eshetnek meg. Véleményem szerint itt a humor nem az a fajta, amikor az olvasónak direktben az arcába tolják, hanem ha rá tudsz hangolódni az olvasásra és a lehetetlen helyzetek sokaságára, akkor élvezni fogod. Ha görcsösen nagyon vicces dolgokra vágysz, akkor nem feltétlenül fogod érteni és értékelni a történetet.

Ajánlom mindenkinek, akinek a csavarosabb humor és a szarkazmus tetszik, no és minden különcnek, ugyanis Bernadette is az, nem véletlenül történik vele annyi lehetetlen dolog.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése