Könyvklub

MI EZ? Tavaly nyáron létrehoztam egy Facebook-csoportot, melynek a létszáma szépen gyarapodott. Január végén feldobtam a témát, hogy lenne-e kedvünk közösen, könyvklub, olvasókör szerűen olvasni. Bevallom, elém került egy könyv, amiről úgy gondoltam, hogy sokaknak érdemes lehet elolvasni, emiatt is voltam kíváncsi, lenne-e rá igény és kedv – no és persze idő.  Pozitívak voltak a reakciók, így némi ötletelés és csiszolgatás után útnak is indítom a dolgot. Na jó, annyira sokat nem töprengtem rajta, mert inkább az érzéseimre hallgatok, és a közösség igényeihez szeretnék inkább alkalmazkodni. 

MI A CÉLJA? A könyvajánlás, illetve hogy közösen megbeszéljük, megosszuk egymással az élményeinket. Szeretnék egy olyan könyvklubot létrehozni, ahol a szórakoztató irodalom mellett a komolyabb témák, vagy a klasszikus kötetek is beleférnek; olyan könyvek, melyekkel alkalom adtán a komfortzónánkból is kilépünk, vagy akár azok a regények, melyek elolvasása után úgy érezhetjük, hogy sokat adott valamilyen szempontból.

A célnál említeném még azt is, hogy semmi sincs kőbe vésve, sem a határidők, sem a könyvek, a lényeg az, hogy olvassunk.

MI A MENETE? Hónap végén, vagy hónap elején (jelen állás szerint az előző hónap 24-én, hogy minél több idő legyen az olvasásra) kiválasztok egy témát, illetve egy abba illeszkedő könyvet, az olvasásra pedig egy hónap / 5 hét áll rendelkezésre. Ha ebből kicsúszol, vagy nem tetszik a kiválasztott könyv, esetleg már olvastad, de nem akarsz újrázni, akkor sincs semmi probléma, a nagyobb témából is válogathatsz. A lényeg tényleg az olvasás.

HOGYAN CSATLAKOZHATSZ? Alapvetően a zárt csoportban tervezem ezt az egészet, melynek neve Ajánlhatok neked egy könyvet? #teklakönyvei #könyvklub, viszont itt a blogon is közzé fogom tenni havonta a frissítéseket, így aki esetleg nincs fent Facebookon, de szeretne csatlakozni, annak is nyitva áll a lehetőség. A könyvklubhoz, illetve az olvasmányok megosztásával a csoportba való belépéssel tudsz csatlakozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése