Rólam


A blogról...

Eme blog – ahogyan sok másik társa – azért jött létre, hogy leírjam a könyves élményeimet, elmondjam az őszinte véleményemet, és megosszam az örömömet, ha belefutok egy szuper könyvbe, és természetesen a bánatomat is, ha az olvasott könyv nem nyerte el a tetszésem. A blogon található kritikák szubjektívek, kizárólag az én véleményemet tükrözik, a pillanatnyi érzelmeimet, amit akkor éreztem, amikor olvastam a könyvet, vagy a nyomot, amit hagyott bennem. Tehát ha egy kötetet az egekbe magasztalok, vagy éppen a porba tiprok, akkor az nem jelenti azt, hogy úgy is van, mindösszesen az én világomba, az én izlésembe illeszkedik ilyen módon, abban az aktuális lelkiállapotomban.

A blogot 2013 novemberében nyitottam meg egy hirtelen ötlettől vezérelve, mégpedig az alapján, amit fentebb írtam. Imádok olvasni (amióta megtanultam, azóta nem is igen látni könyv nélkül), ám egy könyvet véleményezni számomra keményebb dió. Sosem tettem ezt a blog előtt, így néha talán kicsit kusza az irományom, de mégis szívből szól.

A blog 2014 első felében mondhatni vegetált, havi 1-2 friss bejegyzés volt csak fent, ám nyáron, amikor több időm lett, tudatosan kezdtem foglalkozni a "gyermekemmel". 2014 végére rendszeresen frissültek a bejegyzések, felélénkült a blog élete,  ami azóta is töretlenül tart.

Szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy a hobbim, a kedvenc időtöltésem sok embert érdekel, és sikernek könyvelem el azokat a történéseket, amelyek egy-egy bejegyzés megszületése mögött állnak.

2016. elején beszereztem egy Canon EOS 100D fényképezőt, mellyel nem csak fotózok, de elindult a YouTube-csatornám is. Leginkább a booktube kategóriában mozgok, de úgy gondolom, hogy minden mást is feltöltök oda, ami én vagyok, így például utazós, városokról készült videókat is. A csatorna nem frissül folyamatosan, mert elsősorban a blogra összpontosítok, számomra az írott forma kényelmesebb, komfortosabb.

A témák....

A blogon sokféle téma, műfaj látható; a mesekönyv és a thriller műfaja is megfér egymás mellett a könyvespolcomon, csak úgy, mint a blogomon. Sokrétű az érdeklődésem, és ennek nagyon örülök.


Rólam...

Végül pedig jöjjön néhány száraz tény rólam, mert minden bizonnyal sokan ezért kattintottak eme fülre :)

► 24 éves vagyok (1993 végén, a nyilas csillagjegye alatt láttam meg a napvilágot).

► Végzettségem szerint gyógyszertári asszisztens vagyok, viszont ezt inkább csak privát célból kamatoztatom, nem dolgozom a szakmában.

► 2 évig orosz szakos voltam az SZTE-n, ami ugyan egy elég nagy kilengés volt, de mégis hálás vagyok a szaknak és minden buktatójának - no meg az embereknek, akiket megismertem, és természetesen a sok szép napért, amikor a TIK-ben lóghattam kávét vedelve :)

► Szegeden születtem, és éltem nagyon sokáig, ezért láthattok tőlem ennyi utalást és képet a városra.

► Imádom Skandináviát, azon belül is Svédország és Stockholm a szívem csücske.

► Jelenleg az ELTE-BTK Szlavisztika-Skandinavisztika (bolgár & norvég) szakos hallgatója vagyok.